onsdag 1 september 2010

Hur blir man styrelseproffs?

Och exakt vad är ett styrelseproffs? Är det någon som suttit i styrelse efter styrelse efter styrelse så många gånger att han (för det är oftast en han, verkar det som) är proffs på att byta styrelseuppdrag och därför får mer pengar för varje gång han petas från en styrelse till en annan? Snacka om att vara impopulär då!

Anledningen till detta är en kortis i Aftonbladet som vem/vilka som cashar in mest slantar per månad. Givetvis toppas listan av medelålders män - den första kvinnan på listan kommer först på plats 156.

Men jag tror nog att jag ska sikta på att bli styrelseproffs. Har man riktig tur kan man göra som Jan-Erik Lindstedt och få ett lönebesked på vackra 6,3 mille - per månad!

3 kommentarer:

  1. Styrelseproffs är man när man försörjer sig på olika typer av styrelseuppdrag. En rätt skön tillvaro.

    SvaraRadera
  2. Då är frågan: Hur mycket ansvar har man som dedicerat styrelseproffs? Hur mycket 'svettigare' är det sitta i ett bolag med 100-tals miljoner i omsättning än en start-up (där det i början kan vara nog så kaotiskt)? Styrelseproffs upplever jag som ett väldigt otydligt begrepp, då vissa som sitter i styrelser enbart representerar en större institution, och de har i regel ingen som helst branschkunskap och gör i praktiken inget heller.

    SvaraRadera
  3. Jag skulle tro många styrelseproffs sitter i flera styrelser samtidigt.

    SvaraRadera