söndag 29 augusti 2010

Politiskt inkorrekt:


Jag läste ett inlägg på Familjeliv.se och har nu några funderingar. Läs först inlägget och därefter mina funderingar kring det svenska samhällssystemet...






"Nu när det är ramadan så är det ju speciellt. Vi lever på soc och har dålig ekonomi och det hindrar oss från att laga all mat och köpa alla godsaker som ska vara under ramadan. Och för att inte tala om festen som avslutar fastan.
Någon som vet om det är möjligt att ansöka om extra pengar för just ramadan? Någon som gjort detta?"


Vi kom att fundera litet, jag och käre sambon, om det kanske var möjligt att ansöka om extraslantar i vår halverns skrala kassa. I synnerhet nu när det börjar närma sig midvinterblot... Till exempel är det väl rätt dyrt med en hel gris? Magnus ville helsteka en gris, men se det kostar ju en slant. Dessutom ville han inte veva grisgrillen själv, åtminstone inte hela tiden, så han undrade om det kanske gick att få en betald vikarie till det? Kanske kan det gå under RUT? Vidare vore en häst eller två bra att få offra. Vi har trots allt två äppelträd att hänga dessa från men i och med att vi har låtit beskära dem så klarar de nog inte mer än en häst var... Till sist skulle vi vilja ha två jungfrur också, men vad vi ska göra med dem låter vi vara osagt. Kanske kan man få tips och råd om varifrån man skaffar dessa när man ändå fyller i ansökningsformuläret hos soc...?


Sådär extremt politiskt korrekt på söndagkvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar